Over Gerda

Toen ik klein was, las mijn moeder me iedere dag een verhaal voor. Meestal uit het grote voorleesboek van W.G. van der Hulst. Ik leunde lekker tegen haar aan of lag in bed met mijn ogen dicht en duim in de mond. Ik wilde geen woord missen van wat ze zei. Als mijn moeder voorlas, beleefde ik de mooiste avonturen, haalde ik kattenkwaad uit, was ik stoer en sterk en lief tegelijk. Dan woonde ik in de bergen, in een drukke stad of zwierf ik door de bossen. En alles kwam op zijn pootjes terecht.

 

Verrijkend en enthousiasmerend 

Jaren later en met de kennis en ervaring over de kracht van verhalen, weet ik zeker dat die verhalen me geholpen hebben om te groeien. Verhalen zijn verrijkend en enthousias­merend. Al luisterend, al vertellend, al zoekend naar betekenis kunnen verhalen je iets aanreiken waarnaar je, bewust of onbewust, zoekende bent. Deze rijkdom van verhalen wil ik graag doorgeven. Verhalen als bijzondere cadeautjes om van te genieten en ter inspiratie. Mijn manier van vertellen is levendig en expressief. Ik neem je als luisteraar mee naar een wereld waar alles mogelijk is. Ik tover met woorden, gebaren en mimiek waardoor je mee op avontuur gaat. Plezier en spanning ervaart. En misschien wel geraakt wordt.

 

Voordat ik begon met vertellen heb ik de vervolgopleiding narratief en creatief counselen gedaan bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen in Utrecht. Deze opleiding heeft mij inzage in de kracht van verhalen gegeven en ervaring in het werken met (levens)verhalen bij persoonlijke ontwikkeling. Ik heb daarna een intensieve en kleurrijke training in vertellen gevolgd bij Frans de Vette en Wim Wolbrink van de Nationale Vertelschool. Bovendien volg ik vele workshops op het gebied van vertellen. Omdat je van verhalen nooit genoeg kunt krijgen.